• 2022-05-09 14:57:34
    Info General

    馃摚NOTA INFORMATIVA SOBRE CREMES AGR脥COLES



    馃敶L鈥橝juntament d鈥橝lcal脿-Alcossebre informa que, en aplicaci贸 de la Llei 7/2022 de 8 d鈥檃bril de Residus i sols contaminats per a una economia circular, i seguint les ordres de la Direcci贸 General de Prevenci贸 de Riscs Forestals de la Generalitat Valenciana, NO ES PODRAN REALITZAR CREMES AGR脥COLES i queden anulats tots els permisos atorgats per l鈥橝juntament des data 9 d鈥檃bril.



    En previsi贸 dels possibles perjudicis que aquesta llei pot ocasionar al sector agr铆cola local, el passat 5 de maig des de l鈥橝juntament es va traslladar consulta a la Direcci贸 General de Prevenci贸 de Riscs Forestals sobre si les restes agr铆coles podrien no considerar-se residus i permitir-se la seua crema. Per part de la Direcci贸 General se鈥檔s ha comunicat avui que es descarta aquesta opci贸 i, per tant, 脡S D鈥橭BLIGAT COMPLIMENT LA SUSPENSI脫 DE CREMES AGR脥COLES fins l鈥檃dopci贸 de noves mesures.



    Des de l鈥橝juntament, hem recordat a la Direcci贸 General que el termini per a l鈥檃utoritzaci贸 de cremes al nostre municipi finalitza el proper 31 de maig pel que hem requerit la major celeritat per a aclarir la situaci贸.





    馃摚NOTA INFORMATIVA SOBRE QUEMAS AGR脥COLAS



    馃敶El Ayuntamiento de Alcal脿-Alcossebre informa que, en aplicaci贸n de la Ley 7/2022 de 8 de abril de Residuos y suelos contaminados para una econom铆a circular y, siguiendo las 贸rdenes de la Direcci贸n General de Prevenci贸n de Riesgos Forestales de la Generalitat Valenciana, NO SE PODR脕N REALIZAR QUEMAS AGR脥COLAS y quedan anulados todos los permisos otorgados por el Ayuntamiento desde fecha 9 de abril.



    En previsi贸n de los posibles perjuicios que esta ley puede ocasionar al sector agr铆cola local, el pasado 5 de mayo desde el Ayuntamiento se traslad贸 consulta a la Direcci贸n General de Prevenci贸n de Riesgos Forestales sobre si los restos agr铆colas podr铆an no considerarse residuos y permitirse su quema. Por parte de la Direcci贸n General se nos ha comunicado hoy que se descarta esta opci贸n y, por lo tanto, ES DE OBLIGADO CUMPLIMIENTO LA SUSPENSI脫N DE QUEMAS AGR脥COLAS hasta la adopci贸n de nuevas medidas.



    Desde el Ayuntamiento, hemos recordado a la Direcci贸n General que el plazo para la autorizaci贸n de quemas finaliza el pr贸ximo 31 de mayo por lo que hemos requerido la mayor celeridad aclarar la situaci贸n.