• 2020-12-18 12:59:12
    Cultura

    Davant la informació donada a conéixer ahir per la Conselleria de Sanitat d'un brot d'origen laboral a Alcalà amb 14 casos, posat en contacte l'Ajuntament amb el departament de Salut Pública s'ha aclarit que aquest brot té el seu origen en un cas detectat el passat 5 de desembre i que, des d'eixe moment, s'ha fet el seguiment als possibles contactes, tant laborals como socials, apareixent un total de 14 positius. No es tracta, en cap cas, de 14 casos positius apareguts en aquesta setmana en una empresa local.

    Vista l'elevada incidència de casos al municipi i detectat que el major nombre de casos estan relacionats amb l'activitat agrícola, des de l'Ajuntament es prenen les següents mesures:

    Controls de Policia Local i Guardia Civil en els llocs de concentració de treballadors agrícoles així com en les explotacions agrícoles, per a garantir que es respecten mesures de seguretat (ús mascareta, distàncies).

    S'ha mantingut una reunió amb responsables de les empreses locals del sector agrícola per a coordinar accions de control Policia Local i Guardia Civil en els llocs de recolecció i entrades i eixides dels magatzems. L'Ajuntament traslladarà a la Conselleria de Sanitat la petició feta per les empreses de què es realitzen tests de confirmació, a l'hora de tornar els positius als llocs de treball i un major seguiment dels contactes dels positius.

    Es fa escrit a la Subdelegació el Govern alertant de la problemàtica que suposa el desplaçament continu de treballadors agrícoles per diferents municipis de la província, per a què s'estudie la possibilitat de prendre mesures extraordinàries en aquest àmbit.

    Es manté contacte directe des de la Policia Local i la Regidoria de Sanitat amb els representants de col·lectius afectats per a què tinguen tota la informació sobre mesures de seguretat i puguen extremar-les, sobre tot que es respecten els confinaments en cas de positius i els seus contactes.

    Es manté el control d'establiments i espais públics de reunió, per part de Policia Local i Guardia Civil, per a què es complisquen les mesures de seguretat i es continuarà amb la imposició de sancions econòmiques en cas d'incompliment.

    Hi hauran canvis en la programació de Nadal per a evitar concentracions de persones. S'està estudiant com adaptar la programació i s'informarà en breu.