• 2021-07-16 14:40:32
    Info General

    Davant les dades d'incidència de COVID-19 en el nostre municipi, facilitats avui 16 de juliol per la Conselleria de Sanitat relatius als últims 14 dies (47 positius i incidència de 708/100.000 habitants), des de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre es llança el següent missatge a la població:



    El càlcul d'incidència acumulada es realitza tenint en compte la població censada en la localitat (6.800 habitants) i no la població real que, es multiplica en aquestes dates, a causa de la màxima afluència de turistes i propietaris de segones residències, i que segons xifres d'altres estius, ens porta a superar els 50.000 habitants. Per tant, la incidència acumulada REAL és moltíssim menor (no arribaria als 100/100.000 habitants)



    Dels 47 contagis positius comunicats, 17 corresponen al nucli d'Alcalà i 30 a Alcossebre, dels quals hi han persones desplaçades que ja han tornat al seu domicili habitual. Es dóna el cas que la majoria dels contagiats amb domicili en Alcalà, finalitzen en pocs dies el període de baixa mèdica.



    Des de l'Ajuntament, es vol deixar clar a la ciutadania que, estem davant una situació sanitària que exigeix la MÀXIMA PRUDÈNCIA i CONTINUAR RESPECTANT LES MESURES DE SEGURETAT però que les dades que es comuniquen, per part de les autoritats sanitàries, no tenen en compte la màxima afluència de visitants a municipis turístics com el nostre i, per tant, la incidència acumulada no correspon a la població existent en l'actualitat en el municipi.



    Les activitats organitzades des de l'Ajuntament previstes per als pròxims dies (activitats turístiques, actuació Estiu a la Fresca i activitats esportives) compleixen la normativa sanitària i es troben dins de les activitats permeses, per la qual cosa continuaran celebrant-se.



    Des de l'Ajuntament, es continuen realitzant les actuacions necessàries per a controlar que es respecten les mesures de seguretat recollides en la normativa actualment en vigor, en horaris de tancament, control de distàncies, ús de la mascareta o reunions en via pública, a càrrec de la Policia Local i en coordinació amb la Guàrdia Civil.



    S'ha convocat la Mesa de Diàleg per a la COVID-19 per a analitzar les dades i la situació sanitària amb tots els grups municipals.



    És molt important que, si una persona sofreix símptomes compatibles amb COVID-19, es pose en contacte com més prompte millor amb les autoritats sanitàries i limite qualsevol tipus de contacte social.



    Com ja ha succeït en altres ocasions, ens trobem davant una situació sanitària que exigeix la màxima responsabilitat i prudència, per la qual cosa és necessari que TOTS I TOTES, veïns i veïnes i persones que ens visiten, ENS IMPLIQUEM PER A ATURAR LA COVID-19 EN EL NOSTRE MUNICIPI.