• 2020-03-26 18:33:58
    Info General

    Què passa amb la ITV en un estat d’alarma?

    El Govern ha suspès els terminis interposats per l’Administració per a efectuar la ITV durant el temps que es prolongui l’estat d’alarma amb la finalitat de combatre la propagació del COVID-19. Totes les nostres estacions d’ITV estaran tancades per a contribuir en la prevenció del contagi del COVID-19. Per tant, durant aquest període d’estat d’alarma, l’obligació de passar les inspeccions tècniques queda suspesa, de manera excepcional.

    Què faig si tinc la ITV caducada o em caduca en ple confinament?

    Malgrat ser una cosa obligatòria per a tots, no us preocupeu ja que el decret d’estat d’alarma fa referència a la suspensió d’aquest i altres terminis administratius que habitualment són d’estricte i obligat compliment.

    Puc ser penalitzat?

    En el cas que tinguessis cita per a passar la ITV un d’aquests dies o et caduqui en aquest període, no patiràs cap sanció ja que els agents de l’autoritat no sancionaran a ningú per aquests dos motius dins del període de l’estat d’alarma.

    Per tant, si és necessari, pots circular amb la ITV caducada, sempre que sigui per un dels motius autoritzats pel Govern per a circular en un vehicle i, tenint en compte que la ITV ha de caducar aquest mes. Si et va caducar fa més d’un mes, sí que seràs sancionat. Una vegada finalitzin aquests moments tan excepcionals, et recomanem que demanis cita immediatament en una de les nostres estacions i la passis.