• 2020-11-25 10:33:53
    Cultura

    Avui des de l'Ajuntament ens sumem amb diferents actes de protesta perquè Pacs planti cara a les violències masclistes. Tu també pots fer-ho:

    > Lectura manifest
    > Un minut de silenci
    > Encesa d'espelma en memòria de les 41 víctimes de violència de gènere d'aquest any 2020. I en honor a totes les víctimes en general.

    Us convidem a la reflexió i a encendre una espelma des de casa vostra. Tots i totes plegats generant una energia per plantar cara d'una vegada!

    "Vuit dones i una nena han sigut víctimes mortals de la violència de gènere en el que portem d’any a Catalunya. En 5 de les 9 morts, l’entorn més proper de la víctima coneixia la situació de violència masclista però no s’havia denunciat.

    Els Mossos han detingut 4.282 homes en motiu de violència de gènere.
    Els menors detinguts d’entre 14 i 17 anys han baixat un 24%. Del gener a l’octubre s’han tramitat 10.567 denúncies per violència masclista."

    Aquest any, i sempre, i amb les conseqüències afegides de la pandèmia, condemnem la violència vers les dones. La violència psicològica, física, sexual i econòmica.

    Cal identificar constantment els problemes, inquietuds i necessitats que afecten els col·lectius més vulnerables com a mesura bàsica per a la prevenció.

    Pacs del Penedès 2020
    Actua i planta cara!




    Adjuntos: