• 2021-05-04 22:22:57
    Seguretat Ciutadana

    Benvolgudes veïnes i veïns,

    Desprès de molts mesos de tràmits i gestions, finalment ja tenim instal·lades les càmeres de control de matricules en diferents punts del nostre municipi. Punts estratègics seleccionats des de la Direcció General de la Policia.
    Les càmeres estan programades per llegir les matricules del vehicles i connectades a una base de dades on hi figuren les matricules dels vehicles en cerca o fitxats dins de l’espai Schengen. així que les càmeres detecten una matricula d’aquesta base de dades és posa en marxa el protocol policial establert.
    El següent pas tal com ha indicat avui l’inspector Jiménez del Olmo de la direcció tècnica de la planificació de la seguretat,  és la certificació per part d’una empresa autoritzada del correcte funcionament, un cop
    obtinguda aquesta certificació ja quedaran en marxa i operatives.

    Per altre banda ahir va començar la seva tasca un agent cívic a mitja jornada i en torn de tarda.
    les principals tasques assignades són:

    Realitzar accions de divulgació de la cultura cívica entre les persones usuàries d’espaispúblics, dins el marc de campanyes i polítiques públiques afins, per tal que es faci un ús correcte dels drets i deures de la ciutadania a la via pública.
    Desenvolupar activitats d'acompanyament en l'ús d'espais públics a grups específics oa persones dependents que ho requereixin (gent gran, persones amb discapacitat, infants ...).
    Amonestar verbalment aquelles conductes incíviques i posar-se en contacte amb els serveis de seguretat públics o privats que actuïn al municipi.
    Facilitar informació d'interès pràctic sobre els recursos, equipaments, instal·lacions ubicades a la seva àrea geogràfica de treball.
    Comunicar a l'administració pertinent l'ús deficitari d'equipaments i instal·lacions perquè es faci la seva reparació o substitució.
    Recollir queixes i suggeriments de la ciutadania per així apropar l'administració al poble i gestionar-les amb el corresponent departament municipal.
    Vetllar pel correcte compliment, per part de la ciutadania, de les ordenances municipals: tinença d’animals de companyia, convivència ciutadana, sorolls i vibracions.
    Donar suport en l’organització i execució d’actes i esdeveniments públics de caire cultural, esportiu, mediambiental, etc. que organitzi l’Ajuntament.
    Reforçar la conscienciació, les mesures de prevenció i garantir el compliment de la normativa davant de l’evolució de la Covid-19 entre la ciutadania.
    Assessorar, informar, facilitar material divulgatiu sobre matèria de salut tant a la ciutadania com als comerços del municipi.
    Donar suport al Programa de Mesures alternatives a la Sanció Econòmica.


     Dues mesures que  faran de Pacs un municipi més segur.