• 2022-11-07 15:48:00
    Viticultura / Enoturisme

    Benvolguts i benvolgudes,
     
    Us fem avinent i adjuntem un resum dels punts més importants relatius a la nova normativa sobre l'autorització excepcional per crema de restes vegetals, en aplicació de l'article 27.3 de la Llei 7/2022, així com un esquema del procediment del tràmit, el llistat de plagues i els models de sol·licitud.
     
    Punts destacats:
     
    §  Durant el període de 16/10 al 14/03 per crema de restes vegetals es necessita l’autorització de Sanitat Vegetal.
    §  Les sol·licituds tenen tres vies d’entrada:
     
    1.     Persones físiques no lligades a activitat empresarial. Les peticions es poden fer presencialment (oficines comarcals) o per petició genèrica https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Petici 
    2.     Persones Jurídiques per petició genèrica.
    3.     Ajuntaments, les peticions s’han de fer per Eacat.
     
    §  Els models de sol·licitud paper són els següents: M0276-DO1, el M0276-DO2, el M0276-DO3 i el M0276-DO4.
    §  Cal que a les sol·licituds s’indiqui un número de telèfon mòbil, adreça de correu electrònic i coordenades.
     
    §  En el cas que l’activitat sigui “Crema de restes vegetals”, cal comprovar que el sol·licitant és agricultor professional, que ha presentat la DUN, la identificació del paratge, la localització dels camps i les coordenades UTM de l’activitat.
     
    §  Quan l’activitat sigui “Crema de restes vegetals”, els tècnics de la Secció d’Agricultura i Sanitat Vegetal, comprovaran que el motiu pel qual es sol·licita la crema es troba recollit en l’informe IRTA de malures i elaboraran la part de l’informe de viabilitat que permetrà, o no, disposar de l’autorització per a fer la crema.
     
     


    Adjuntos: