• 2023-03-27 21:04:50
    Cultura


    Benvolgudes veïnes i veïns,

    Des de l’Ajuntament de Pacs del Penedès es va demanar a VINSEUM la possibilitat de poder exposar la figura de bronze en forma de brau procedent d’antigues troballes arqueològiques a la vil·la romana de La Rectoria de Pacs que es va dipositar al Museu de Vilafranca (actual VINSEUM) l’any 1944, registrat amb el número d’inventari MV-2789. Des de llavors l'objecte ha tingut un lloc destacat a les diverses exposicions estables del VINSEUM. 

    La intenció de l’Ajuntament és posar en valor no només l’objecte en concret sinó també la importància patrimonial de la vil·la romana i la història del municipi. Valorada la importància de l’objecte i el valor representatiu dins l’exposició estable de VINSEUM, així com la major visibilització i seguretat de l’objecte, Vinseum ens va suggerir  la cessió en préstec d’una còpia del brau, feta el 1970, finalment tindrem a Pacs la rèplica exposada a l'Ajuntament on s'ha preparat un espai adequat seguint les recomanacions expositives dels professionals del VINSEUM.

    Per el que hem preparat per el proper diumenge  a les 13h la presentació a la Sala Joan Esclasans de l'espai on serà exposat.

    Volem agrair públicament al President del VINSEUM  el Sr. Joan Tarrada, així com el seu director Xavier Fornos i a tot el personal que ho ha fet possible. 


    Adjuntos: