• 2023-07-22 18:22:35
    Mediambient i sostenibilitat

    El 6 de març, l'AGÈNCIA CATALANA DE L'AIGUA va declarar l'entrada d'estat d'excepcionalitat per sequera hidrològica.

    Entre les diferents restriccions d'aigua per sequera en els usos urbans per a municipis en estat d'excepcionalitat, queda prohibit regar zones verdes i jardins públics i privats, excepte per regs de supervivència d'arbres o de plantes. Aquest reg de supervivència s'ha de fer amb la mínima quantitat d'aigua indispensable, de 20 h a 8 h, i només mitjançant reg gota a gota o regadora.

    La prohibició del reg en excepcionalitat no s'aplica al reg amb aigües de pluja recollides en teulades ni al reg amb aigües regenerades procedents de depuradora.

    L'ajuntament no té actualment un dipòsit d'aigua de pluja recollida en teulades i contractar el servei externament, té un cost desproporcionat pel municipi.

    Fem una crida a cases que vulguin cuidar de les plantes de les jardineres. Amb el compromís de fer un reg gota a gota o amb regadora de 20h a 8h. Preferiblement, amb aigües de pluja recollides en teulades o aigües regenerades procedents de depuradora.

    Per fer més fàcil el transport de les plantes et pots endur la jardinera a casa el dia 24 de juliol d'11h a 13h i retornar-la buida el dia 31 de juliol d'11h a 13h. La recollida es durà a terme al magatzem municipal (sota el consultori).

    De tota manera, tenim la bona sort que el nostre poble és un entorn verd de forma natural. Hem de observar aquesta natura per traslladar-la a les futures plantacions que es realitzin al municipi. Han d'estar preparades per a respondre a les situacions de sequera.

    L'AIGUA ÉS UN BÉ ESCÀS, CADA GOTA COMPTA.


    Adjuntos: