• 2023-09-11 12:42:39
    Info General


    UNA LLENGUA, MOLTS ACCENTS

    Diada Nacional de Catalunya 2023

     

    Veïnes i veïns de Pacs: bon dia,

    Avui commemorem la nostra Diada Nacional, i us convido a totes i a tots, que d’acord amb les pròpies conviccions i amb la visió d’un poble divers i plural, participem dels diferents actes que tenen lloc durant el dia d’avui, amb civisme i responsabilitat. Gaudim-me!

    Cada Onze de Setembre, Catalunya demostra que som una nació orgullosa de la seva gent, orgullosa de ser com és.

    La llengua catalana és el punt de trobada i el nexe d’unió en la diversitat. Amb el focus en els diferents accents del català, es fa valdre la riquesa de la llengua catalana com a llengua viva, compartida, fent-ne visible la pluralitat a través de la seva gent i també de l’expressió artística.

    Celebrem una llengua viva i vibrant. Reivindiquem una llengua que rebrota, creix i s’enforteix fins i tot en les circumstàncies més adverses.

    Una llengua que comunica i una llengua que sent. Una llengua que serveix per expressar-se en tots els registres, en tots els tons, amb tots els accents. Una llengua útil i flexible, per gaudir, per descobrir, per viure.

    Una llengua tan plural i tan diversa com el país que representa i com el món al qual s’adreça.

    Una diada amb molts accents. Una llengua per formar part d’un país, una llengua compartida, una llengua d’acollida, una llengua nacional.

    I per acabar, un record per a Carme Junyent (lingüista, filòloga i professora) que va morir el passat diumenge a causa d’una malaltia, i que ha tingut un paper fonamental en la defensa del català

     

    Molt bona Diada Nacional a totes i a tots,

    Visca Catalunya!


    Adjuntos: