l'Albiol Informa
L’Ajuntament de l’Albiol informa que ha activat una suspensió per un any de l’atorgament de noves llicències per construir noves plantes o ampliar les existents per a la producció d'energia a partir de fonts renovables, en sòl no urbanitzable, que se situïn a menys d'un quilòmetre dels nuclis urbans de l’Albiol i les Masies Catalanes. Aquesta modificació també afecta les instal·lacions que s’ubiquin en finques que limitin amb una altra instal·lació, així com les línies elèctriques aèries d'evacuació d'aquestes, tot això en sòl no urbanitzable.

Aquesta modificació vol regular aquest tipus d’instal·lació, ja que en la normativa urbanística vigent d'aplicació al sòl rural s'ha comprovat que no es regula concretament aquest tipus de construcció.

En aquest sentit, es considera adient establir una distància mínima de 1.000 metres a la zona urbana del poble de l'Albiol o la zona urbana de Masies Catalanes. D'altra banda, aquesta modificació preveu incloure diversos criteris per a la implantació de les plantes solars fotovoltaiques en el sòl no urbanitzable a Catalunya efectuats per part del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya. També es preveu que les línies d'evacuació que s'instal·lin estiguin soterrades.

‘Aquesta és una mesura per regular aquest tipus de construccions a l’Albiol. El nostre és un municipi molt extens en què la major part del sòl és no urbanitzable i, per aquesta raó, aquest tipus d’instal·lació pot tenir un impacte elevat tant en l’equilibri natural com per la proximitat amb els nuclis de població que des del govern municipal hem de preservar’, ha manifestat l’alcalde Andreu Carrasco.

El terme municipal de l'Albiol té una extensió de 20,22 km2, de les quals la majoria està classificat com a sòl no urbanitzable. Amb aquest acord plenari s’estableix que l'àmbit territorial sotmès a la suspensió de llicències correspon al sòl no urbanitzable de l'Albiol.
Info General 25-Marzo-2024 09:00