l'Albiol Informa

Més d’un centenar de persones s’han reunit aquest diumenge, tot i les males condicions climatològiques, a l’Albiol per seguir el primer concurs de gossos de treball que s’ha disputat en aquest municipi del Baix Camp.

Una desena de pastors acompanyats dels seus respectius gossos de treball han pres part en la competició que s’ha disputat durant el matí i la tarda d’aquest diumenge.

Els primers classificats del certamen han estat:

1a Anna Boleda Mas. Pastora de "La Segalla" de l'Albiol. Gossa Teia


2n Jose Maria Pleguezuelos Hernández. Pastor de La Canonja. Gossa Ney

3r Arnau Recasens Salvat. Pastor de l'Albiol. Gossa Juventus

Durant el concurs, organitzat per l’Ajuntament de l’Albiol, s’han pogut veure les aptituds d’aquests animals a l’hora d’anar a cercar el ramat, fer-lo passar entre dues portes, separar un nombre definit d’animals del ramat o dur les cabres cap al pastor.

Els objectius d’aquesta competició, que des del consistori albiolenc ja s’ha anunciat que es repetirà l’any vinent, són, per un costat, apropar nous visitants que descobreixin l’Albiol i, en segon lloc, difondre els valors d’una vida rural, senzilla, sostenible i, sobretot, molt respectuosa amb l’entorn. De fet, l’Albiol és la porta d’entrada a les Muntanyes de Prades, un punt des d’on es poden recórrer diferents rutes que permeten conèixer el ric patrimoni natural i històric d’aquest territori.


Archivos adjuntos:
Info General 24-Mayo-2021 09:15