l'Albiol Informa

El juny de 2021, l’Ajuntament de l’Albiol va enviar per correu electrònic una carta informativa a tots els veïns i les veïnes del municipi per explicar que les autoritzacions per cremar restes vegetals només servien per a ‘finques rústiques i no per a zones urbanes com era el cas de les Masies Catalanes’ que havia estat recepcionada ‘recentment’.


En aquest sentit, des del consistori albiolenc es va detectar una problemàtica amb aquesta nova normativa i es van activar les gestions pertinents amb els agents rurals per negociar un nou marc d’actuació més factible per als habitants del municipi.

En aquest sentit, es comunica a tots els veïns i les veïnes de l’Albiol el següent:

1.- Que les persones que vulguin cremar restes vegetals (amb les corresponents mesures de precaució) no necessiten una autorització administrativa  però si n’hauran d’informar a través d’una  COMUNICACIÓ DE CREMA al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que es vehicularà a través de l’Ajuntament de l’Albiol.

2.- Poden sol·licitar-ho, com en anys anteriors, trucant al telèfon 977 846160, a través del correu electrònic: ajuntament@albiol.cat  o presencialment a les oficines municipals.                                                                                                          

Amb tot, des de l’Ajuntament es recorda que cal tenir en compte que ateses les condicions meteorològiques i de vent de la zona, així com el nombre d'hectàrees de terreny forestal que hi ha, en general, no és recomanable fer foc.

Des del consistori també es recorda a tots els veïns la importància de mantenir les finques netes per reduir el risc d'incendi i fer les actuacions necessàries per fer-ho de forma responsable, ja que es tracta de finques urbanes.


Archivos adjuntos:
Info General 20-Octubre-2021 10:05