l'Albiol Informa

L’Ajuntament de l’Albiol informa de les novetats en el protocol de les proves diagnòstiques de la covid davant l’increment de contagis de les últimes setmanes del qual ha informat, aquest dilluns, el Departament de Salut. En aquest sentit, a partir d’ara, les persones amb un test d’antígens ràpid amb resultat positiu el podran notificar per telèfon a les oficines de farmàcia on ja es realitzen aquestes proves supervisades. Salut ha arribat a un acord amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya per obrir aquest canal addicional, adreçat a les persones asimptomàtiques o amb símptomes lleus.


L’objectiu de la mesura és obrir un canal nou per als positius sense símptomes o amb símptomes lleus, per tal que l’atenció primària concentri els esforços en l’assistència dels casos de més gravetat.

En cas positiu, asimptomàtic o amb símptomes lleus, la recomanació és iniciar la quarantena i aïllament immediatament. Per tant, per notificar el positiu no cal desplaçar-se a la farmàcia, sinó posar-s’hi en contacte via telemàtica, idealment per telèfon o bé per correu electrònic per evitar que la persona positiva s’hagi de moure i pugui estendre la infecció. Caldrà identificar les dades de l’usuari que ha donat positiu amb el DNI i el mòbil per fer el rastreig dels contactes estrets. També caldrà dir la marca del TAR.


Archivos adjuntos:
Info General 04-Enero-2022 11:51