l'Albiol Informa

El Departament de Salut ha modificat enguany el Calendari de Vacunacions Sistemàtiques per incorporar, a partir d’ara, una nova vacuna: es tracta de l’anti meningocòccica conjugada tetravalent (MACWY), que substitueix la vacuna anti-meningococ C conjugada que s’estava posant fins ara en edat escolar. La dosi d’aquesta vacuna s’administrarà a alumnes d’entre 11 i 12 anys –al sisè curs de d’educació primària-; amb aquest canvi, s’amplia la protecció contra 3 tipus més de meningococ, a banda del tipus C que s’administrava fins ara.


Aquesta modificació respon a l’acordat el març de l’any passat al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, i té el vistiplau del Consell Assessor de Vacunacions del Departament de Salut.

En aquest mateix acord es va especificar que també s’havia de fer una captació i vacunació de diferents cohorts d’adolescents i adults joves fins els 18 anys. Per fer-ho, també es vacunarà, durant 2 cursos escolars, als alumnes de 2n d’ESO amb la mateixa vacuna MACWY.

Paral·lelament, també es preveu iniciar, a mitjans d’aquest any, una campanya de captació oportunista gradual als centres de salut per a la vacunació de tots els joves des dels 15 anys fins els 18 anys amb aquesta nova vacuna. 

Aquesta nova vacuna no afecta, però, a l’administració de la vacuna MC als nadons de 4 i 12 mesos, que es manté.


Archivos adjuntos:
Info General 10-Mayo-2022 09:05