l'Albiol Informa
L’Ajuntament de l’Albiol recorda que la llei exigeix tenir el gos censat i amb el xip posat. En aquest sentit, l'Ajuntament disposa d'un cens de gossos, en el qual és obligatori inscriure l'animal un cop a la vida. En adquirir un nou animal, el propietari s'ha d'adreçar a l'Ajuntament per donar-lo d'alta. Quan l'animal causa baixa també ho ha de comunicar.


De fet, l’ordenança que regula la tinença d’animals de companyia contempla una sèrie de sancions per aquelles persones que incompleixin amb la normativa. Algunes de les fraccions més habituals són, per exemple, deixar els gossos sols pel carrer o no recollir les defecacions de l’animal, sobretot, en aquells espais de trànsit o esbarjo de la ciutadania. 


D’altra banda, també us informem que amb data 11 de novembre i fins el 12 de desembre de 2022 s'ha obert el tràmit de consulta pública prèvia a l'elaboració d'un projecte de decret de vacunació obligatòria de la ràbia.

L'objectiu de la consulta és obtenir l'opinió de la ciutadania en general i deis sectors més relacionats amb els animals de companyia, sobre la conveniència de regular la vacunació de les especies animals de gossos, gats i fures, per tal d'assolir una protecció adequada davant el risc que suposa la malaltia de la ràbia.
Info General 28-Noviembre-2022 09:15