l'Albiol Informa
L’Ajuntament de l’Albiol informa dels consells més útils per combatre l’onada de fred. En aquest sentit, cal que et mantinguis informat de les previsions del temps i de les instruccions que donin les autoritats. Si t'has de desplaçar, consulta l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir.


Estigues atent als familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred.


En situació d'emergència segueix les informacions i les indicacions de les autoritats. Informa't a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, twitter, etc.). Recorda, si necessites ajuda durant l'emergència, truca al 112.


A casa

Tingues preparat un transistor, piles de recanvi, llanternes, aliments calòrics, combustible de calefacció i una farmaciola. 
Davant d’un avís de baixada extrema de les temperatures, si vius en zones aïllades o fora dels nuclis urbans, mantén un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i protegeix amb draps la clau de pas de l’aigua. També pots disposar d’una reserva mínima d’aigua o líquid per si el subministrament queda afectat.
No utilitzis espelmes. Si és l’única alternativa, posa-les en espalmatòries perquè no es tombin. 
Si tens reg automàtic, tanca'l i evita totes les activitats que puguin comportar mullar els carrers, com regar o fregar.


Vigila amb els aparells de calefacció: 
Les calderes i els aparells de combustió que s'utilitzen per a la calefacció poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. Cal evitar la mala combustió. Per aquest motiu, segueix els consells següents:
Si utilitzes un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció, per tal d’evitar la intoxicació i garantir l’entrada d’aire net, ventila cada dia durant uns minuts.
Revisa l'estat dels elements de calefacció, de les calderes, de les estufes, etc.
Si un aparell no funciona bé o fa olor estranya no el facis servir.
No acostis les estufes, els brasers, etc. a les cortines, als mobles i, especialment, als llits o matalassos. Mai no eixuguis la roba o altres objectes a sobre, ja que podries provocar un incendi. No els cobreixis amb cap objecte.

Archivos adjuntos:
Info General 27-Enero-2023 09:05