l'Albiol Informa

L’Ajuntament de l’Albiol informa que, a causa de l’activació del Pla Alfa, queda anul·lat el permís per cremar les restes vegetals avui dissabte.


Els agents rurals destaquen que per respondre a la temperatura elevada i el vent terrer que ja bufa amb força s’ha activat el nivell 2 (perill alt / molt alt) del pla Alfa a 19 comarques de tot Catalunya, entre elles el Baix Camp, pel perill d’incendi forestal .

El pla Alfa serveix per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis del Cos d’Agents Rurals per les situacions que poden donar lloc a incendis forestals, com és el cas dels pròxims dies. Consta de quatre nivells, que van del 0 (perill baix/moderat) fins al 3 (perill molt alt / extrem).

Quan s’activen els nivells 2 i 3 es restringeixen o directament es prohibeixen aquelles activitats que puguin acabar provocant un incendi forestal. És el cas, per exemple, de la possibilitat d’encendre foc, l’ús de barbacoes o la realització de treballs agrícoles. En aquest sentit, els agents rurals han informat que s’han suspès més de 29.000 activitats de risc que hi havia previstes.
Info General 11-Marzo-2023 12:25