Canet lo Roig Informa

Canet lo Roig acull el Conta’M – Festival de contes al Maestrat

els dies 15, 16 i 17 d’octubre

 

Ma Ángeles Pallarés, alcaldessa de Canet, Pilar Marès, presidenta de Maestrat Viu, i Tània Muñoz, coordinadora artística del Conta’M, han anunciat que la 3a edició del festival tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 d’octubre a Canet lo Roig. L’anunci ha anat acompanyat de la presentació del cartell, que és obra de la il·lustradora Ana Sénder.

 

L’alcaldessa ha indicat que les activitats se celebraran majoritàriament en espais oberts, que l’entrada es regularà atenent a l’ordre d’arribada fins a completar l’aforament i que caldrà respectar les mesures sanitàries de distància, higiene i carasseta. L’organització ha apuntat que totes les activitats són d’accés lliure, excepte les Jornades pedagògiques, per a assistir a les quals cal inscripció prèvia perquè la Generalitat Valenciana i la Generalitat de Catalunya reconeixen 8 h de formació acadèmica. 

 

Sherezade Bardají, Ana Canet, Yoshi Hioki i Jordi Micó El Gran Jordiet són els quatre narradors escollits per a la 3a edició del Conta’M, els quals oferiran més d’una desena de sessions de narració oral adreçades a públic familiar, adult o general. Tots compten amb més de vint anys d’experiència com a narradors professionals.

 

Els  narradors no-professionals també tenen un espai reservat al Conta’M per a dissabte al matí a partir de les 10 h perquè, a la plaça Nova, podran contar a la Marató de Contes, si s’han inscrit prèviament al correu festivalcontam@maestratviu.org. Enguany, la Marató es retransmetrà en directe des de Canet lo Roig a través de les xarxes socials de Maestrat Viu i s’oferirà la traducció a la llengua de signes.

 

L’Agrupació Musical Santa Cecília de Canet lo Roig serà qui inaugurarà el Conta’M amb l’actuació Tastconcert de divendres a les 22 h, que tindrà lloc a la plaça del País Valencià. L’actuació combinarà música, contes i un tast de productes locals. 

 

Els docents d’infantil, primària i secundària poden inscriure’s a les Jornades pedagògiques que divendres i dissabte se celebraran al CRA Araboga. En aquesta edició el reconeixement de formació acadèmica de 8 hores s’amplia dels docents del sistema educatiu valencià als del sistema educatiu català. Destaca la ponència inaugural de Marta Roig Pagès, bibliotecària especialitzada en literatura infantil i promoció del llibre i la lectura, i les intervencions dels filòlegs i professors de la Universitat Rovira i Vigili de Tarragona, Pere Navarro i Carme Oriol, com a especialistes del mètode de recollida etnopoètic. 

 

Els llibreters, els editors i els artesans estan convidats el matí i la vesprada de dissabte a la Fireta del Conte, un aparador que obre la porta a aproximar un mercat d’històries, rondalles, llegendes, àlbums il·lustrats, productes artesans, artístics o antics, i que porten el món del llibre i la lectura a la plaça del poble. En finalitzar, l’organització ha convidant tots els veïns de Canet, del Maestrat i de les Terres de Cruïlla a participar del Conta’M.

Més informació sobre el Conta’M 2021
https://www.maestratviu.org/2021/09/22/contam2021/
Més informació sobre les Jornades pedagògiques del Conta’M 2021
https://www.maestratviu.org/2021/09/22/jornades-pedagogiques-contam2021/


Archivos adjuntos:
Info General 24-Septiembre-2021 14:25