• 2023-03-08 12:55:24
    Info General


    Benvolgudes veïnes i veïns,

    Com a conseqüència de les actuals condicions meteorològiques, des de la Conselleria d'interior en comuniquen que  a partir de les 09:30 hores del dia 8 de març de 2023 s’actualitza el Pla Alfa en els següents nivells i comarques :


     Nivell 1

    Àrea regional de BARCELONA: Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

    Àrea regional de CATALUNYA CENTRAL: Anoia, Bages, Moianès i Osona. 

    Àrea regional de TARRAGONA: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès i Conca de Barberà.




    Què és el pla Alfa?

    És el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis, davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir. 


    Aquestes situacions de perill d’incendis forestals es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca. Cadascun correspon, en general, a un nivell de perill d'incendi forestal:
    • Nivell 0, nivell de perill baix/moderat
    • Nivell 1, nivell de perill moderat/alt
    • Nivell 2, nivell de perill alt/molt alt
    • Nivell 3, nivell de perill molt alt/extrem

    L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

    A partir dels nivells 2 i 3, també l'activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals)

    En els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3), es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos.










    Adjuntos: